Pogledajte kako danas izgleda Malik iz filma “Otac na službenom putu”

Neodoljivi dečko okruglih obraščića. Dječak Malik iz kultnog Kusturicinog filma “Otac na službenom putu” mnogima je sinonim za lijepe dane 80-ih godina. Moreno Debartoli, odigrao je jednu od najzapaženijih dječjih uloga u jugoslovenskom filmu.

On je zajedno sa Mikijem Manojlovićem i Mirjanom Karanović ocrtao i dočarao probleme i tragedije koje je porodica 50-ih godina proživljavala, te je ovaj film i dalje u vrhu ostvarenja koji idu nedjeljom na nacionalnim frekvencijama.

Moreno Debartoli je rođen 21. aprila 1975. Početkom ratnih dešavanja u Jugoslaviji i njegov život je krenuo u drugom smjeru. Po odlasku iz Sarajeva živio je u nekoliko zemalja, najviše u Izraelu, ali je i putovao širom svijeta. Tako je do kraja 2010. živio i u Rijeci gdje je imao svoje preduzeće koje se bavilo ugostiteljskim konsaltingom. Moreno je inače još 1999. završio kuharsku akademiju u Izraelu, a poslije toga i poznatu “Le Cordon Blue” akademiju u Londonu. Nakon toga je uslijedila specijalizacija za čokolijatera, usavršavanja kao i angažmani u prestižnim svjetskim hotelima i restoranima. Prije neke 4 godine se vratio u rodno Sarajevo – otišao je kao dječak, a vratio se kao zreo čovjek u četvrtoj deceniji života.

Danas je šef kuhinje sarajevskog hotela Bristol a od prije nekoliko godina je imenovan i kao zvanični ambasador svjetski poznatog čokoladnog brenda “Barry Callebaut” za jugoistočnu Evropu. Nosi epitet “najškolovanijeg” bosanskog kuhara i jedno je od prepoznatljivijih lica profesionalne gastronomije u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *