Mjesec Prije Srčanog Udara, Tijelo Te Upozori Ovim Signalima

Naučnici uvijek traže nove načine liječenja različitih vrsta bolesti. Međutim, najbolji način rješavanja neke vrste bolesti i stanja zapravo je pokušati spriječiti istu bolest prije nego što se to stvarno dogodi. I da, mnoga od tih stanja i bolesti je nemoguće predvidjeti i zaustaviti, ali nešto poput srčanog udara može se spriječiti na vrijeme. Vaše tijelo reaguje na sve promjene i šalje ti signale. Na vama je da primijetite te suptilne savjete i spriječite fatalni ishod.

Isto srce će vam dati sve vrste savjeta ako je u nekoj vrsti opasnosti. Ti savjeti mogu započeti cijeli mjesec prije nego što se to dogodi. Moramo primijetiti te znakove i reagovati u skladu s tim.

Hladan znoj

Loša cirkulacija krvi znači loš protok krvi u mozak. To znači da vaš mozak neće ispravno funkcionisati i to uzrokuje ono hladno znojenje i vrtoglavicu.

Pritisak

Ovaj znak je jedan od najčešćih znakova da je nešto strašno pogrešno u vašem srcu. To se naziva angina. To se događa kada vaše srce ne dobija dovoljno krvi bogate kiseonikom. Može se pogrešno protumačiti kao probavne smetnje. Ako je pritisak zapravo konstantan i ne prestaje, to je definitivan znak da se srčani udar može dogoditi.

Slabost

Ako primijetite neko neobično znojenje, slabost tijela, ili ako osjećate mučninu i bol čeljusti, možda ćete doživjeti rane znakove srčanog udara. To se događa kada se vaše arterije počinju suziti.

Simptomi gripe

Ako imate srčani udar, možete razviti simptome slične gripi. To znači da možete osjetiti simptome poput temperature, bolova u prsima i umora.

Umor

Taj osjećaj stalnog umora i tromosti može biti povezan s gubitkom protoka krvi u vaše srce. To se događa kada postoji velika nakupina plaka u vašim arterijama koje nose svu tu krv u svoje srce i iz vašeg srca.

Kratak dah

Pluća takođe mogu patiti od nedostatka krvi. Ako vaša pluća ne dobiju dovoljno krvi, nećete moći pravilno disati. A ako ne dišete ispravno, vaš mozak ne dobija dovoljno kisika.

Nesanica

Ako ne spavate dobro, to takođe može dovesti do srčanog udara. To se događa jer većina ljudi koji pate od nesanice i ne dobijaju dovoljno spavanja pati od anksioznosti i depresije. To može dovesti do svih vrsta srčanih problema, uključujući srčani udar. Sva istraživanja pokazuju da je depresija povezana s srčanim udarima. Psihijatar može pomoći u ovom slučaju.

Bol u stomaku

Bolovi u trbuhu, mučnina i nadutost mogu biti oni rani znakovi srčanog udara. Iako to ne bi moglo biti ništa ozbiljno, bolovi u trbuhu su uobičajeni znak srčanog udara i uobičajeno je da dolaze i odlaze u kratkom vremenskom razdoblju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *