Domaći proteinski hljeb: Za uživanje bez grižnje savjesti

Postoje neka jela koja jednostavno nisu jednako ukusna bez hljeba. Svi pokušavamo izbjegavati tu namirnicu, iako nema ništa bolje od svježe pečenog hljeba, toplog s maslacem ili domaćim pekmezom.

Sastojci:

3 jaja

500 g posnog sira

500 g sitnih zobenih pahuljica

1 kašičica soli

1 kašičica sode bikarbone

200 g mješavine sjemenki (lan, chia, suncokret…)

po želji 1 kašika bućinog brašna

1 kašika konopljinog brašna

Pripreme:

1. Izmiksajte jaja i sir dok se ne sjedine. Dodajte zobene pahuljice i promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i sjedinite u smjesu.
2. Sve to rasporedite u kalup za hljeb i pecite 70 minuta na 160 stepeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *